/  Biuro prasowe  /  Milionowy Klient innogy Stoen Operator

2017.05.29

Milionowy Klient innogy Stoen Operator

W I półroczu 2017 roku, spółka innogy Stoen Operator, zarządzająca warszawską siecią elektroenergetyczną, przyłączyła Milionowego Klienta. Rozwój Warszawy pozytywnie wpływa na działalność spółki. Tylko w ostatnich 3 latach liczba przyłączonych odbiorców energii elektrycznej wzrosła o ponad 35 tys. Klientem o numerze 1 000 000 został Pan Józef, a przyłączony lokal znajduje się w Wilanowie.

„Przyłączenie milionowego odbiorcy to dla nas istotny symbol podsumowujący wysiłki, które nasi pracownicy wkładają w zapewnienie stabilności i bezpieczeństwa dostaw energii elektrycznej Klientom innogy Stoen Operator. Codziennie przyłączamy nowych odbiorców, zarówno prywatnych, jak i biznesowych, jednocześnie inwestując w modernizację istniejącej sieci. Staramy się w ten sposób sprostać wymaganiom Stolicy, która nieustannie potrzebuje energii by się rozwijać” – wyjaśnia Robert Stelmaszczyk, Prezes Zarządu innogy Stoen Operator.

Plany innogy Stoen Operator na lata 2014-2019 zakładają łączne inwestycje na poziomie 1,9 mld zł w stołeczną sieć elektroenergetyczną. Tylko w 2016 r. Spółka zainwestowała w Warszawie ponad 240 mln zł – w tym 87 mln zł zostało przeznaczonych na realizację nowych przyłączeń, a blisko 110 mln zł na modernizację i budowę nowych sieci. Przykładem dużej inwestycji jest przeniesienie pod ziemię napowietrznej linii biegnącej z Górnego Mokotowa w kierunku Elektrociepłowni Siekierki. W październiku 2016 r. rozpoczął się demontaż 6,5-kilometrowego odcinka linii naziemnej, a część odzyskanego terenu, w okolicach Jeziorka Czerniakowskiego, będzie mogła być wykorzystywana przez mieszkańców.

W dniu 26 maja 2017 r. w Biurze Obsługi Klientów - Dystrybucja przy ulicy Rudzkiej 18 odbyła się specjalna uroczystość z okazji przyłączenia Milionowego Klienta. Jarosław Malicki, Członek  Zarządu innogy Stoen Operator podczas tego wydarzenia wręczył Panu Józefowi - Milionowemu Klientowi - wyjątkową nagrodę, którą był rower miejski z napędem elektrycznym. Działa on jak tradycyjny jednoślad pozwalając na spokojną jazdę ścieżkami rowerowymi. Jednak jest to też nowoczesny pojazd, który ze wsparciem silnika elektrycznego, bez większego wysiłku, pomoże w przejechaniu nawet 90 km.

„Serdecznie gratulujemy tytułu Milionowego Klienta i życzymy wielu niezapomnianych wycieczek rowerowych. My w tym czasie będziemy kontynuować naszą misję w dostarczaniu energii i nadal będziemy wspierać rozwój Miasta. Tym samym rozpoczynamy pracę nad przyłączeniem kolejnego miliona Klientów” – dodaje Jarosław Malicki.

innogy Stoen Operator zarządza siecią elektroenergetyczną stolicy, liczącą ponad 16 tys. kilometrów i realizuje zadania Operatora Systemu Dystrybucyjnego. Firma rozpoczęła działalność 1 lipca 2007 roku, w wyniku obowiązkowego rozdzielenia sprzedaży i dystrybucji energii, kontynuując realizowane wcześniej inwestycje w stołeczną sieć elektroenergetyczną. Obecnie dostarczamy energię do ponad miliona Klientów w Warszawie i okolicach. Dzięki wysokiej klasy specjalistom, znacznym nakładom inwestycyjnym, jak również nowoczesnym, przyjaznym dla środowiska technologiom, utrzymujemy najwyższe standardy pracy sieci. innogy Stoen Operator nieustannie dba o to, by zapewnić mieszkańcom Warszawy energię elektryczną. Służby techniczne stale monitorują stan sieci elektroenergetycznej, wykonują niezbędne prace eksploatacyjne oraz czuwają całodobowo nad bezpieczeństwem energetycznym miasta.