/  Biuro prasowe  /  Agnieszka Okońska w Zarządzie innogy Stoen Operator

2018.09.12

Agnieszka Okońska w Zarządzie innogy Stoen Operator

• Z początkiem września Agnieszka Okońska objęła stanowisko Członka Zarządu w innogy Stoen Operator
  • Po tej nominacji zarząd spółki składa się obecnie z dwóch osób: Roberta Stelmaszczyka - Prezesa Zarządu oraz Agnieszki Okońskiej - Członka Zarządu

Od początku września Agnieszka Okońska, jako nowy Członek Zarządu innogy Stoen Operator, odpowiedzialna jest za zarządzanie majątkiem sieciowym, danymi pomiarowymi i licznikami energii, a także projektami IT.

Dynamicznie zmieniający się rynek, na którym działamy, wymaga od nas ciągłego doskonalenia. Jestem przekonany, że wiedza i bogate doświadczenie zawodowe Agnieszki Okońskiej przyczynią się do dalszego rozwoju naszej spółki i wzmocnienia jej pozycji. – powiedział Robert Stelmaszczyk, Prezes Zarządu innogy Stoen Operator.

Agnieszka Okońska to menedżer z wieloletnim doświadczeniem w branży energetycznej oraz konsultingowej. Przez kilkanaście lat pełniła funkcje kierownicze w Energa-Operator S.A., w firmie Zakład Energetyczny Płock – Dystrybucja Zachód Sp. z o.o. oraz w spółce Deloitte, zarządzając złożonymi projektami m.in. z zakresu finansów, HR oraz zakupów.

Z wykształcenia Agnieszka Okońska jest ekonomistką. Ukończyła również studia MBA oraz liczne szkolenia z zakresu finansów i energetyki.